Карта ООС: ситуація на сході України на 28 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 28 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Ситуація на сході країни на 28 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби російсько-окупаційні війська дещо зменшили загальну кількість обстрілів. Водночас, противник більш активно вдавався до застосовування заборонених Мінськими домовленостями артилерії і мінометів.

Протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 13 обстрілів, усі вони визначені як прицільні. Противник 10 разів обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів та артилерії, випустивши загалом 117 боєприпасів калібрів 122, 120 та 82 мм.

Військовослужбовці Збройних Сил України, у разі виникнення загрози своєму життю і здоров’ю, застосовували не заборонені домовленостями чергові вогневі засоби.

Протягом минулої доби внаслідок обстрілів втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Тут відбулося 8 обстрілів.

Найбільша напруга зберігалася на ділянці фронту неподалік Кримського, де у період з 16:00 до 23:00 позиції підрозділів Об’єднаних сил були обстріляні 4 рази.

У світлу пору доби тут наші захисники зафіксували розриви 9 мін 82-го калібру та постріли з ручних протитанкових гранатометів. З настанням темряви, після 22:00, окупанти випустили 10 82-мм і 8 120-мм мін, а також 8 артилерійських снарядів калібру 122 мм.

З мінометів калібру 120 та 82 мм з боку окупованого Лозового противник вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу селища міського типу Луганське.

Півторагодинний обстріл зі 120-х мінометів, озброєння бойової машини піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тривав з 16:30 в районі Новоолександрівки.

Зрештою, пізно ввечері під обстрілом з мінометів 82-го калібру опинилися військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районах Новолуганського та Світлодарська.

Додамо, що в останньому випадку окупанти також застосували станкові протитанкові і автоматичні гранатомети та кулемети великого калібру.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 5 разів.

Усі обстріли відбулися у період з 09:00 до 18:30.

До полудня фіксувалася активність ворога поблизу Гнутового, де окупанти двічі обстріляли наших захисників з гранатометів різних систем.

У другій половині дня противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів в районі Чермалика.

А неподалік Опитного намагався розхитати нашу оборону вогнем з мінометів 82-го калібру, підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, намагаючись спровокувати наших бійців на відповідь, окупанти з 17:40 до 18:20 вели вогонь з кулеметів великого калібру поблизу Лебединського.

Обстановка на лінії фронту на сьогодні, 28 березня

Станом на 12:00 від початку поточної доби обстрілів позицій Об’єднаних сил не зафіксовано.

Наші військовослужбовці надійно контролюють ситуацію, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: