Синоптики обіцяють українцям похмуру погоду та дощі

Читать на русском
Синоптики прогнозують мінливу погоду з дощами. До кінця тижня на більшій частині України встановиться, переважно, сонячна погода.

В Україні протягом 25 - 29 березня повітря прогріватиметься до +12 градусів вдень і місцями опускатиметься трохи нижче нуля вночі. До четверга на більшій частині України буде хмарно з дощами.

Про це свідчить прогноз Укргідрометцентру, пише «Слово і Діло».

З'ясувалося, скільки вихідних буде в українців весною 2019 рокуУкраїнці зможуть відпочити 3 дні поспіль в березні та 5 днів в квітні - з 27 квітня до 1 травня. Будуть відпрацювання в суботу.

Так, у понеділок, 25 березня в Карпатах, у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській області очікується невеликий дощ, на високогір'ї Карпат - з мокрим снігом. На решті території синоптики не прогнозують істотних опадів. Хмарно з проясненнями. Вітер західний, південно-західний, 5-10 м/с. Температура вдень 7-12° тепла.

У вівторок, 26 березня, на всій території країни, крім Криму, буде хмарно, очікуються слабкі дощі.

На заході стовпчик термометра опуститься до +4...+6 удень ​​і +1...+3 вночі. У той же час, на Закарпатті очікується +8...+10 вдень і +2...+4 вночі. На півночі, сході і в центрі температура повітря вдень становитиме +6...+8, вночі +1...+4. У південних областях стовпчик термометра зупиниться на +7...+11 вдень і +2...+4 вночі.

У середу, 27 березня, хмарний фронт з дощами почне зміщуватися на схід, а в західних областях буде, переважно, сонячна погода. На решті території країни очікуються дощі. У Сумах пройде мокрий сніг. На заході і півдні країни - без опадів. На півночі, сході і в центрі країни температура повітря буде +6...+8 удень, вночі очікується -3...+4. У західних областях стовпчик термометра залишиться на позначці +4...+6 удень, вночі похолодає до -1...-3. На півдні країни температура вдень становитиме +6...+12, вночі +2...+4.

У четвер, 28 березня, по всій території країни буде хмарно з проясненнями. Опадів не очікується. Стовпчик термометра на заході, півночі, сході і в центрі буде на позначці +5...+7 удень ​​і 0...-2 вночі. У південних областях +6...+9 удень ​​і -1...+1 вночі.

У п'ятницю, 29 березня, почне потроху теплішати. По всій території країни помірна хмарність. У Харківській, Луганській і Донецькій областях очікуються дощі з мокрим снігом. Температура повітря на заході, півночі та в центрі країни складе +8...+10 вдень і 0...-2 вночі. Найхолодніше буде на сході. Там вдень очікується +7...+8 удень ​​і -1...1 вночі. У південних областях +9...+11 вдень і 0...-4 вночі.

Раніше кліматолог дав прогноз на квітень і травень. Очікується, що вже в кінці квітня температура може піднятися до 30 градусів.

Також, за словами кліматологів, літо в Україні скоротилося до двох місяців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: