Карта ООС: ситуація на сході України на 24 березня

Читать на русском

Кількість обстрілів, які здійснили російсько-окупаційні війська в бік українських підрозділів за вчорашню добу помітно знизилася.

Всього лише тричі вчора окупанти відкривали вогонь з гранатометів, бойових машин піхоти та стрілецької зброї, жодного разу не застосувавши зброю заборонених калібрів.

Загалом упродовж доби 23 березня, в районі відсічі та стримування російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях, обліковано три факти порушення режиму перемир’я з боку російсько-окупаційних військ.

Попри порівняно невелику кількість згаданих провокацій з боку ворога, обстріли, які той вів по наших позиціях були прицільними, отже, несли пряму загрозу життю і здоров’ю наших захисників.

Тому щоразу військовослужбовці Об’єднаних сил оперативно придушували вогневу активність противника, застосовуючи виключно штатну зброю, калібр якої не входить до списку забороненої.

Без втрат у лавах наших військових минула вчорашня доба – внаслідок бойових дій не постраждав жоден військовослужбовець Збройних Сил України.

Луганський напрямок

Вчора о 09:00 ранку зафіксовано ворожий вогонь з БМП та станкових протитанкових гранатометів на підступах до с. Золоте 4.

Обстріл тривав дещо більше півгодини, і вівся зі сторони н.п. Золоте 5.

Тоді наші військовослужбовці відповіли противнику прицільним вогнем з озброєння бойових машин піхоти.

В подальшому, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» вогонь противник більше не відкривав, відтак решта доби там минула спокійно.

Донецький напрямок

Тут за минулу добу задокументовано два випадки, коли противник вів вогонь в бік українських військових.

Так, під ворожим обстрілом зі стрілецької зброї вчора перебували позиції наших підрозділів поблизу с. Степне, оборонців якого окупант обстріляв об 11:25 ранку. Вогонь вівся з боку н.п. Оленівка, і тривав упродовж двадцяти п’яти хвилин. Аби змусити противника припинити вогонь, наші захисники застосували піхотну зброю.

Друга ворожа провокація сталася вже пізно ввечері неподалік н.п. Богданівка. О 21:55 російсько-окупаційні війська, зі сторони с. Петрівське здійснили кілька черг з кулеметів великого калібру.

Практично миттєво ворожий кулеметний вогонь було придушено нашими черговими вогневими засобами, що змусило окупанта вже за п’ятнадцять хвилин припинити обстріл, та більше вогонь не відкривати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: