Карта ООС: ситуація на сході України на 22 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 22 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення, у тому числі із забороненого озброєння, за добу дещо зменшилася. Протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 7 прицільних обстрілів. У тому числі ворог 4 рази застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го та 82-го калібрів, випустивши по наших позиціях 40 боєприпасів обох калібрів.

Із сумом змушені повідомити, що внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один український військовослужбовець загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героя. Вічна пам’ять!

Двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил були поранені. Наразі вони перебувають у військових мобільних госпіталях.

Підкреслимо, що противник отримав адекватну відповідь від Об’єднаних сил – за попередніми даними, трьох окупантів знищено та шістьох поранено.

Також вогнем у відповідь з протитанкового ракетного комплексу знищено ворожий військовий автомобіль.

Напрямки:

Луганський напрямок

Ворог порушив режим тиші 5 разів.

Зранку, у період з 07:30 до 09:10 російсько-окупаційні війська здійснили 2 обстріли з боку населеного пункту Золоте-5.

Під час першого по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил в районі хутора Вільного окупанти випустили 8 мін 82-го калібру, вели вогонь з озброєння бойової машини піхоти, станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї. Ці ж міномети і гранатомети, а також стрілецьку зброю противник використав під час обстрілу наших оборонних позицій, обладнаних неподалік населеного пункту Золоте-4.

В обідній час обліковано 10-хвилинний обстріл з автоматичного станкового гранатомета військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Південного.

Міномети 120-го та 82-го калібрів ворог застосував ввечері біля Кримського. Обстріл тут почався близько 19:00, загалом на своїх позиціях наші воїни нарахували 24 розриви мін обох калібрів.

Зрештою, наприкінці доби у притаманній для себе манері російсько-окупаційні війська влаштували 10-хвилинну вогневу провокацію з використанням стрілецької зброї неподалік Станиці Луганської.

Донецький напрямок

Тут випадків ведення противником вогню по наших захисниках обліковано 2.

Усі обстріли відбулися у другій половині дня.

Зокрема, з 13:00 ворог протягом понад півтори години вів вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької та снайперської зброї у районі населеного пункту Широкине.

Також кулемети великого калібру та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосували поблизу міста Авдіївка. Тут обстріл розпочався після 15:00 і тривав майже 2 години.

Обстановка на сьогодні, 22 березня

Від початку сьогоднішньої доби, станом на 12:00, російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь на Луганському напрямку.

Близько 01:00 ночі противник обстрілював опорний пункт підрозділу Об’єднаних сил у районі населеного пункту Золоте-1 з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

А о 07:00 ранку з боку окупованого Калинового одночасно ворогом зі 120-х мінометів були обстріляні позиції українських військ, обладнані неподалік Новозванівки та Новоолександрівки. У бік наших військових загалом було випущено 40 мін.

Внаслідок обстрілів один наш захисник отримав поранення.

Підрозділи Збройних Сил України придушили ворожу активність вогнем з чергових засобів та продовжують надійно контролювати ситуацію.

Втрати окупантів уточнюються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: