Карта ООС: ситуація на сході України на 13 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 13 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість ворожих обстрілів за добу збільшилася до трьох. Озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів російсько-окупаційні війська застосували тричі. Всі обстріли були прицільними. У тому числі ворог випустив по наших позиціях 2 міни 120-го та 17 мін 82-го калібрів.

Протягом минулої доби втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Окупанти з 21:20 до 21:40 з боку населеного пункту Сентянівка випустили 5 мін калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Кримського.

Донецький напрямок

Два прицільних обстріли зафіксовано вчора тут, усі вони відбулися у першій половині дня.

Українські військовослужбовці, які виконують бойові завдання в районі Павлополя, з 10:00 ранку за 25 хвилин нарахували на своїх позиціях 2 розриви мін 120-го та 12 – 82-го калібрів.

Знову неспокійно було біля Авдіївки. Тут противник з 12:30 понад годину провокував наших військових вогнем з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Обстановка станом на 12:00 годину сьогодні, 13 березня

Напруженою залишається обстановка на Донецькому напрямку, де від початку доби відбулося 2 обстріли.

З 07:20 ранку російсько-окупаційні війська почали обстрілювати опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Авдіївки. Противник протягом 55 хвилин з боку окупованого Мінерального вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

А близько 11:00 в районі Мар’їнки зафіксовано обстріл наших позицій ворожим снайпером.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень та евакуйовані до медичних закладів для надання необхідної допомоги.

Ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована нашими підрозділами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: