Карта ООС: ситуація на сході України на 7 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 7 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Обстановка на лінії бойового зіткнення дещо загострилася. Противник збільшив як кількість обстрілів наших оборонних позицій загалом, так і із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Крім того, вперше від початку поточного року російсько-окупаційні війська застосували артилерію калібру 152 мм.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 9 випадків ведення вогню по позиціях українських військ. Заборонене озброєння противник застосовував 11 разів, витративши 121 снаряд та міну.

Наші захисники відповідали ворогу вогнем з чергових вогневих засобів.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Напрямки

Луганський напрямок

Минулої доби тут відбулося 5 прицільних обстрілів.

Близько 08:00 ранку ворог з боку окупованого населеного пункту Байрак почав зі 120-х мінометів обстрілювати наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання поблизу Новолуганського. Загалом за 45 хвилин окупанти випустили 17 мін.

Після 16:00 міномети цього ж калібру, а також великокаліберні кулемети російсько-окупаційні війська використали під час обстрілу опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Катеринівки.

Крім того, 7 розривів мін 120-го калібру було зафіксовано після 7-ї години вечора біля Кримського.

В районі Новотошківського противник відкривав вогонь двічі за добу, у період між 18:45 та 19:45.

Перший обстріл окупанти здійснили з боку Голубівського із застосуванням артилерії калібру 122 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Згодом з напрямку окупованого населеного пункту Донецький випустили 2 артилерійських снаряди 152-го та 9 – 122-го калібрів.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші 4 рази.

Між 07:00 та 09:00 ранку російсько-окупаційні війська з артилерії калібру 122 мм вели вогонь по опорних пунктах Об’єднаних сил, обладнаних поблизу Водяного, Лебединського та Гнутового. Захисники Водяного та Лебединського, крім того, у цей час фіксували на своїх позиціях розриви мін 120-го калібру.

Вже ввечері, з 19:35 противник влаштував 25-хвилинну провокацію із застосуванням стрілецької зброї неподалік Богданівки.

Підкреслимо, що на Луганському напрямку окупанти обстріляли зі ствольної артилерії калібру 122 мм населений пункт Новолуганське. 10-ма снарядами військові злочинці пошкодили господарчі будівлі та лінію електропередач. На щастя, обійшлося без постраждалих серед цивільного населення.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 7 березня

За наявною інформацією, від початку поточної доби станом на 12:00 російсько-окупаційні війська 1 раз обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі Кримського, що на Луганському напрямку.

Обстріл розпочався о 6-й ранку, протягом 15 хвилин противник з боку окупованого населеного пункту Сокільники випустив 4 міни калібру 82 мм.

Українські військовослужбовці надійно контролюють ворога на лінії зіткнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: