Карта ООС: ситуація на сході України на 6 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 6 березня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували свідомо застосовувати на лінії бойового зіткнення заборонені Мінськими угодами зразки озброєння: артилерію та міномети. Основна ворожа активність знову спостерігалася на приморській ділянці нашої оборони.

Загалом протягом минулої доби, 5 березня, російсько-окупаційні війська здійснили 7 прицільних обстрілів наших оборонних позицій.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, не порушуючи Мінських угод. За даними розвідки Штабу ООС, у складі російсько-окупаційних військ минулої доби є втрати у живій силі.

На жаль, вчора, внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення двоє захисників України. Наших героїв евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я військовослужбовців – задовільний.

Напрямки

Луганський напрямок

Окупанти порушили режим тиші один раз.

О 06:00 ранку ворог здійснив мінометний обстріл наших оборонців Кримського. З напрямку окупованої Сентянівки противник випустив 10 мін калібру 82 мм. Захисники України застосували у відповідь чергові вогневі засоби та придушили ворожу активність.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 6 збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ.

З 06:00 до 08:30 ворог інтенсивно порушував режим тиші із заборонених Мінськими угодами калібрів на приморській ділянці. З напрямку окупованих сіл Ужівка, Азов та Саханка російсько-окупаційні війська вели артилерійські та мінометні обстріли оборонних позицій наших мужніх Українських героїв. Загалом поблизу Лебединського, Водяного та Широкиного протягом цих двох з половиною годин підрозділи Об’єднаних сил зафіксували 36 ворожих пострілів з артилерії калібру 122 мм та розриви 15 мін 120-го калібрів.

Пізніше російсько-окупаційні війська перемістили свою збройну активність на інші ділянки.

Близько 10:00 ворог вів прицільний обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по нашим оборонцям н.п. Піски. Пізніше, з 16:20 тут зафіксовано застосування окупантами АГС.

З 16:50 противник протягом години здійснював провокаційні обстріли зі стрілецької зброї поблизу Авдіївки.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 6 березня

Від початку поточної доби станом на 12:00 на лінії бойового зіткнення зафіксовано 4 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Усі рази ворог застосовував заборонені Мінськими угодами зразки озброєння.

На Луганському напрямку з 07:55, протягом 40 хвилин окупанти випустили 17 мін 120-го калібру по нашим оборонцям Новолуганського.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська продовжують вести інтенсивні обстріли на приморській ділянці.

Після 07:00 ранку, протягом двох годин з напрямку окупованих Ужівки та Саханки ворог вів прицільні обстріли позицій наших захисників Водяного та Лебединського з мінометів 120-го калібру та 122-мм артилерії. Загалом тут зафіксовано понад 10 артилерійських пострілів та розриви близько 60 ворожих мін.

Після 08:00 ранку також зафіксовано ворожий артилерійський обстріл наших оборонців Гнутового. Російські окупанти декілька разів застосовували 122-мм артилерію.

Захисники України декілька разів вели адекватні оборонні дії із застосуванням чергових вогневих засобів.

Підрозділи Об’єднаних сил пильно виконують бойові завдання на лінії бойового зіткнення та перебувають напоготові до будь-яких підступних дій з боку російсько-окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: