Карта ООС: ситуація на сході України на 26 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 26 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська минулої доби помітно зменшили свою активність. Водночас, окупанти продовжували обстрілювати наші опорні пункти із заборонених Мінськими домовленостями артилерії 122-го та мінометів 120-го калібрів.

Протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 7 випадків ведення вогню по позиціях наших військ.

Майже на кожен ворожий обстріл підрозділи Об’єднаних сил відповідали вогнем чергових вогневих засобів, не заборонених Мінськими домовленостями.

На превеликий жаль, за добу внаслідок обстрілів обірвалося життя одного військовослужбовця Збройних Сил України.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героя. Вічна пам’ять!

Ще один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранення. Наразі воїну надається уся необхідна медична допомога в одному з військових мобільних госпіталів.

Напрямки:

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші п’ять разів.

У період з 11:00 до 14:00 ворог тричі вів вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил в районах хутора Вільного, Новоолександрівки та Новгородського.

З 16:50 протягом 20 хвилин окупанти з напрямку населеного пункту Донецький з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також стрілецької зброї обстрілювали військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Новотошківського.

Крім того, півгодинний обстріл з використанням гранатометів різних систем російсько-окупаційні війська влаштували близько 8-ї години вечора поблизу Луганського.

Донецький напрямок

Обстрілів було два, проте саме тут ворог застосував заборонене озброєння.

Так, зранку біля Лебединського наші захисники нарахували на своїх позиціях 19 розривів артилерійських снарядів калібру 122 мм, а також 64 розриви мін 120-го калібру. Цей обстріл тривав понад три з половиною години – з 06:20 майже до 10:00.

Ще один раз міномет калібру 120 мм окупанти застосували неподалік Водяного, випустивши по наших захисниках 2 міни близько 8-ї години ранку.

З початку поточної доби, станом на 12:00 російсько-окупаційні війська вогонь не відкривали.

Українські захисники продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: