Карта ООС: ситуація на сході України на 22 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 22 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, на лінії бойового зіткнення спостерігалося певне зменшення інтенсивності обстрілів та застосування заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння з боку російсько-окупаційних військ. Вчора ворог 4 рази застосовував міномети різних калібрів.

Загалом протягом минулої доби ворог російсько-окупаційних військ 7 разів вів прицільні обстріли наших оборонних позицій.

Захисники України вели адекватні оборонні дії черговими вогневими засобами. За даними розвідки Штабу ООС, минулої доби у складі російсько-окупаційних військ є втрати.

Внаслідок ворожих обстрілів троє Українських військовослужбовців отримали поранення різних ступенів. Наразі нашим героям надається необхідна лікарсько-сестринська медична допомога у військовому мобільному госпіталі.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська тричі здійснювали нетривалі збройні провокації проти захисників України. Противник щоразу порушував режим тиші з напрямку окупованого села Сокільники по наших мужніх оборонцях Кримського.

Об 11:40 ворог застосував по підрозділах Об’єднаних сил протитанковий ракетний комплекс (ПТРК).

Пізніше, з 13:15 до 13:30 окупанти випустили 8 мін калібру 82 мм. Вже ввечері, з 22:40 до 22:55 наші оборонці Кримського зафіксували розриви ще 8 мін, вже 120-го калібру.

Захисники України адекватно придушували ворожу активність черговими вогневими засобами.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 4 ворожі обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

З близько 12:00 російсько-окупаційні війська порушили режим тиші з гранатометів різних типів поблизу Водяного.

В цей же час наші захисники н.п. Піски зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм.

Близько 17:00 окупанти вели обстріл позицій наших військових в районі Павлополя. Тут ворог порушив режим тиші з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ввечері, після 20:00, російсько-окупаційні війська продовжили збройну провокацію на приморській ділянці. З напрямку окупованої Ужівки ворог вів півторагодинний обстріл оборонців Водяного з гранатометів різних типів та стрілецької зброї. Також наші військові зафіксували розриви ворожих мін калібру 120 мм.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 22 лютого

Від початку цієї доби станом на 12:00 на лінії бойового зіткнення зафіксовано 4 ворожі обстріли.

З напрямку окупованого села Молодіжне близько 04:00 ранку російсько-окупаційні війська протягом 20 хвилин випустили 8 мін калібру 82 мм по нашим оборонцям Катеринівки, а також застосували гранатомети та великокаліберні кулемети.

Захисники України адекватно придушили ворожу активність.

Окрім цього, з 09:00, протягом півгодини противник випустив декілька мін 120-го калібру та вів прицільний обстріл з гранатометів по наших оборонцях Водяного.

Після 11:00 зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером поблизу Мар’їнки.

А по захисниках Авдіївки окупанти з 11:20 вели обстріл з ручних та підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Втрат внаслідок бойових дій та ворожих обстрілів від початку поточної доби серед наших героїв-захисників, за наявною інформацією, немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: