Карта ООС: ситуація на сході України на 21 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 21 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати режим тиші на лінії бойового зіткнення. З 13-ти прицільних обстрілів оборонних позицій захисників України, окупанти лише двічі застосовували стрілецьке озброєння. Решту 11-ть обстрілів ворог вів із застосуванням заборонених Мінськими угодами зразків озброєння: мінометів різних калібрів.

Загалом протягом минулої доби, 20 лютого, ворог здійснив 13 прицільних обстрілів оборонних позицій захисників України.

При цьому російсько-окупаційні війська випустили загалом 125 мін, переважно 120-го калібру.

Із сумом повідомляємо, що триваюча військова окупація і збройна агресія з боку Росії проти України принесла вчора непоправну втрату у складі наших героїв.

В ході бойових дій загинув один наш військовослужбовець, 1980 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого героя, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Внаслідок адекватного ведення вогню у відповідь підрозділами Об’єднаних сил, за даними розвідки, минулої доби у окупантів є втрати у живій силі.

Напрямки:

Луганський напрямок

Вчора зафіксовано 6 порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ, при цьому противник щоразу застосовував заборонене озброєння.

Так, ворог вів прицільні обстріли наших позицій з мінометів калібру 82 мм: вночі – поблизу Катеринівки, зранку – в районі хутора Вільний, ввечері – двічі по оборонцях Новоолександрівки, а також по захисниках Новотошківського. Загалом окупанти випустили 45 мін 82-го калібру.

Окрім цього, вдень наші оборонці хутора Вільний зафіксували ще 10 розривів ворожих мін 120-го калібру.

Усі мінометні обстріли окупанти супроводжували прицільним вогнем з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння, а поблизу Новоолександрівки ще й з озброєння БМП.

Адекватними оборонними діями захисники України щоразу придушували ворожу активність черговими вогневими засобами, не порушуючи Мінські угоди.

Обстановка є контрольованою нашими героями зі складу підрозділів Об’єднаних сил.

Донецький напрямок

Ворог також продовжував активно застосовувати заборонені зразки озброєння. Загалом з боку російсько-окупаційних військ тут зафіксовано 7 прицільних обстрілів.

Основною зоною ганебної збройної активності окупантів продовжує перебувати приморська ділянка нашої оборони. Ворог застосовував тут міномети лише 120-го калібру, витративши загалом з 06:30 ранку до 16:00 70 мін.

Мінометні обстріли окупанти вели зранку поблизу Водяного та Широкиного, вдень – в районі Гнутового та двічі – по оборонцях Лебединського.

Близько 16:00 зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером в районі Мар’їнки, а після 17:30 окупанти застосували РПГ та великокаліберні кулемети по оборонцях Широкиного.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 21 лютого

Від початку цієї доби станом на 12:00 на лінії бойового зіткнення обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Захисники України контролюють обстановку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: