СБУ блокувала канал торгівлі людьми у Донецькій області

Читать на русском
Співробітники СБУ, залучені до операції Об’єднаних сил, припинили функціонування міжнародного каналу торгівлі людьми у Донецькій області.

Співробітники СБУ, залучені до операції Об’єднаних сил, припинили функціонування міжнародного каналу торгівлі людьми у Донецькій області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Як зазначається, було встановлено, що жителька Маріуполя налагодила нелегальний бізнес із відправлення жінок для роботи у сфері надання інтимних послуг в одній із країн Близького Сходу.

«Підбір» дівчат вона здійснювала нібито під виглядом роботи у закладах громадського харчування. За кожну переправлену закордон «заробітчанку» зловмисниця отримувала від замовників 300 доларів.

Правоохоронці затримали жінку в аеропорту Запоріжжя при спробі відправки закордон двох українок. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання рекрутерки вилучено авіаквитки на ім`я ще двох «заробітчанок» та мобільний телефон із листуванням, що засвідчує протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин справи.

Нагадаємо, заступник голови Національної поліції заявив, що від торгівлі людьми за січень-листопад 2018 року постраждали 223 українців.

Як повідомлялося, поліція припинила діяльність злочинного угрупування, яке протягом останніх трьох років забезпечувало функціонування міжнародного каналу торгівлі людьми з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: