У Запорізькій області двох людей ушпиталили з ботулізмом

Читать на русском
У Запорізькій області двоє жителів смт. Михайлівка Михайлівського району (мати і дочка) були госпіталізовані з діагнозом ботулізм.

У Запорізькій області двоє людей опинилися в лікарні через ботулізм.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 11 лютого, повідомляє прес-служба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ.

«9 січня в стані середньої тяжкості до відділення інтенсивної терапії КУ Обласна інфекційна лікарня м. Запоріжжя доставлені двоє жителів смт. Михайлівка Михайлівського району (мати і дочка) з діагнозом ботулізм», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в ході епідеміологічного розслідування було встановлено наступне: жінки вживали рибні консерви з карася, виготовлені ними в домашніх умовах восени 2018 року.

«Станом на 11 січня після введення постраждалим протиботулічної сироватки стан постраждалих стабілізовано», - доповіли в центрі.

Там також додали, що протягом 2018 року в Запорізькій області зареєстровано 11 випадків захворювання на ботулізм з 14 постраждалими, троє з яких померли. Відомо, що причиною захворювання на ботулізм у цих випадках послужила риба як домашнього, так і промислового виробництва, придбана в торговій мережі.

Раніше в Івано-Франківській області житель села Слобідка Тисменицького району потрапив до лікарні з ботулізмом.

Також повідомлялося, що в Києві шестирічна дитина захворіла на ботулізм. Хлопчик вживав у їжу в'яленого карася, якого приготував батько.

А в Кіровоградській області помер 36-річний житель Маловисківського району, у якого підозрювали ботулізм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: