Карта ООС: ситуація на сході України на 11 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 11 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення дещо знизилася. В першу чергу з п’яти до трьох зменшилася кількість випадків застосування противником під час обстрілів забороненого озброєння.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 9 обстрілів наших позицій. Противник випустив 2 міни 120-го калібру та 13 мін калібру 82 мм.

Підрозділи, що обороняються вживали заходів з придушення ворожої активності. Частіше чергові вогневі засоби нашим воїнам довелося застосовувати на Луганському напрямку.

В ході бойових дій втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Минулої доби відбулося 5 прицільних ворожих обстрілів.

У період з 13:25 до 19:30 російсько-окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил в районах населених пунктів Світлодарськ, Кримське, Старий Айдар та Південне.

Ще один раз наші опорні пункти неподалік Південного окупанти обстріляли близько 20:00, використавши міномети калібру 82 мм та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші 4 рази.

У першій половині дня, з 11:00, російсько-окупаційні війська 20 хвилин вели провокаційний вогонь зі стрілецької зброї в районі Красногорівки.

В обідню пору 4 розриви мін калібру 82 мм облікували військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Гнутового.

Після цього противник здійснив 2 обстріли з боку окупованого Спартака. Так, з 16:30 до 17:10 окупанти застосували міномет 120-го калібру та станковий протитанковий гранатомет, обстрілюючи позиції підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Авдіївки. А з 22:40 протягом 20 хвилин вели вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по оборонцях Опитного.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 11 лютого

Від початку доби ніч минула спокійно. Водночас, станом на 11-ту годину ранку ворог здійснив 4 обстріли, усі на Донецькому напрямку.

Знову доводиться констатувати факт використання російсько-окупаційними військами забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 120 мм. Чотири розриви боєприпасів цього калібру зранку зафіксували на своїх позиціях наші воїни, які тримають оборону поблизу Гнутового.

Крім того, противник з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил двічі – в районі населеного пункту Піски, а також один раз біля Павлополя.

Наші захисники продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: