Карта ООС: ситуація на сході України на 9 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 9 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби, 8 лютого, обстановка на лінії бойового зіткнення залишалася напруженою. Російсько-окупаційні війська продовжували застосовувати заборонені Мінськими угодами калібри озброєння.

Загалом 8 лютого російсько-окупаційні війська 9 разів вели провокаційні обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

За даними розвідки, наші Українські військові адекватним вогнем у відповідь завдали окупантам втрат.

Проте з сумом повідомляємо, що минулої доби внаслідок збройної агресії РФ, Україна понесла чергову непоправну втрату.

Вчора вдень внаслідок бойових дій загинув один наш військовослужбовець, 1988 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого героя, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, вчора отримали поранення різних ступенів двоє Українських військових. Їх було евакуйовано до військових мобільних госпіталів та надано необхідну кваліфіковану медичну допомогу.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська 5 разів вели обстріли оборонних позицій захисників України.

Окупанти порушили режим тиші зранку поблизу хутіра Вільний. Тут ворог вів обстріл позицій Об’єднаних сил з мінометів та стрілецької зброї. Наші оборонці зафіксували розриви 10 ворожих мін калібру 120 мм.

Окрім цього, гранатомети ворог застосовував поблизу Зайцевого. Тричі окупанти порушили режим тиші в районі Кримського. Тут захисники України зафіксували розриви близько 10 ворожих мін калібру 82 мм, також противник вів обстріли з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Щоразу, застосовуючи чергові вогневі засоби та не порушуючи Мінські угоди, підрозділи Об’єднаних сил примушували окупантів до подальшого дотримання режиму тиші.

Донецький напрямок

Тут зафіксовано 4 прицільні ворожі обстріли.

Російсько-окупаційні війська важкі види озброєння тут не застосовували, проте вели вогонь з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння. Ворожі обстріли порушували режим тиші в районі н.п. Авдіївка, Водяне та Павлопіль. Вдень в районі Авдіївки зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно тримають оборону від російської збройної агресії. Наші захисники адекватно застосовували штатне озброєння у відповідь на ворожі обстріли.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 9 лютого

Від початку цієї доби станом на 12:00 вже зафіксовано 3 прицільні ворожі обстріли. При цьому російсько-окупаційні війська застосували важке озброєння.

В порушення Мінських угод, після 08:00 противник випустив 6 мін калібру 82 мм в районі н.п. Кримське. Пізніше, з 09:30 наші оборонці н.п. Піски зафіксували розриви 4 ворожих мін калібру 120 мм.

З 10:40 окупанти знову вели обстріли оборонців Кримського. Цього разу вони застосовували гранатомети та великокаліберні кулемети.

Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу активність черговими вогневими засобами, не порушуючи Мінські угоди.

За наявною інформацією, втрат у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

Захисники України перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій на лінії бойового зіткнення. Наші герої пильно виконують бойові завдання із оборони нашої країни від російської збройної агресії.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: