Набув чинності закон щодо продовження мораторію на виселення мешканців гуртожитків

Читать на русском
Закон встановлює, що до виконання Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад, забороняється виселення мешканців гуртожитків.

В Україні набув чинності закон щодо продовження мораторію на виселення мешканців гуртожитків до завершення виконання Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад №2669-VIII.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в Україні буде побудовано 184 гуртожитки для військовослужбовцівСказано 6 грудня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

У четвер, 7 лютого, документ опублікували в офіційному виданні «Голос України», пише «Слово і Діло».

Закон встановлює, що до виконання Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад забороняється виселення мешканців гуртожитків, збудованих до 1 грудня 1991 року, й відчуження житла (крім передачі в комунальну власність міських, селищних чи сільських рад відповідно до закону). Мораторій не поширюється на виселення мешканців за рішенням суду.

Колишня редакція «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків» передбачала затвердження вказаної програми протягом 2017-2022 років. Однак на розгляд Верховної Ради так і не подали програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад.

Раніше в Києві сталася пожежа в студентському гуртожитку.

Також нагадаємо, в Житомирській області обвалилася стіна гуртожитку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: