Карта ООС: ситуація на сході України на 6 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 6 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби, 5 лютого, обстановка на лінії бойового зіткнення залишалася в основному без суттєвих змін. Зафіксовано збільшення кількості обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ. При цьому окупанти продовжували застосовувати калібри озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Загалом 5 лютого російсько-окупаційні війська здійснили 12 прицільних обстрілів оборонних позицій Українських захисників. При цьому ворог випустив близько 40 мін калібру 82 мм.

На жаль, внаслідок бойових дій протягом минулої доби отримав поранення один наш військовослужбовець. Його було евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

За даними розвідки, внаслідок адекватних оборонних дій підрозділів Об’єднаних сил у відповідь на ворожі прицільні обстріли, у складі російсько-окупаційних військ є втрати.

Втрат серед українських захисників немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 5 разів.

Бойові дії тривали поблизу хутора Вільний, Троїцького, Кримського та Катеринівки. В районі вказаних населених пунктів окупанти застосовували по позиціях захисників України 82-мм міномети, загалом випустивши близько 25 мін цього калібру. Також ворог вів обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння.

Підрозділи Об’єднаних сил, як і завжди, проявляли пильність та придушували ворожу активність черговими вогневими засобами, не порушуючи Мінські угоди.

Донецький напрямок

Зафіксовано 7 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Ворог здійснював збройні провокації, застосовуючи переважно гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Бойові дії тривали поблизу н.п. Опитне, Піски, Гнутове та Новомихайлівка. Окрім того, вдень в районі Опитного окупанти випустили по позиціях підрозділів Об’єднаних сил понад 10 мін калібру 82 мм.

У відповідь на ворожі обстріли наші оборонці адекватно застосовували штатне озброєння.

Повідомлення Штабу ООС

Вчора вдень спостерігачами однієї з бригад, яка веде оборону від російської збройної агресії на Луганському напрямку, було помічено броньовану бойову машину окупантів.

Ворог, під прикриттям мінометного обстрілу, здійснив спробу наблизитися до передових позицій українських захисників, застосовуючи броньовану бойову машину та захопити наш спостережний пост на напрямку Сокільники – Кримське.

Захисники України задіяли чергові вогневі засоби та протитанковий підрозділ, який з певної відстані здійснив пуск керованої ракети українського ПТРК «Стугна-П». Ворожу броньовану бойову машину знищено, також окупантам нанесено втрат у живій силі.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 6 лютого

За наявною інформацією, від початку цієї доби станом на 12:00 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: