«Укрзалізниця» скоротила періодичність поїздів до РФ

Читать на русском
Укрзалізниця заявила про скорочення періодичності курсування поїздів до Росії через падіння попиту.

«Укрзалізниця» заявляє про зменшення періодичності курсування поїздів до Росії через падіння попиту на цей напрямок.

Як передає «Слово і Діло», про це у вівторок, 5 лютого, повідомляє прес-служба залізничного підприємства.

В «Укрзалізниці» розповіли, скільки заробили на перевезеннях з РосієюЗа шість місяців 2018 року в повідомленні Україна-Росія Укрзалізницею перевезено 358,9 тис. пасажирів, що на 17,1% менше відповідного показника минулого року.

«З 5 лютого поїзди №24/23 Одеса-Москва-Одеса та №20/19 Харків-Москва-Харків курсуватимуть через день замість щоденно», – йдеться в повідомленні.

Як пояснили у відомстві, зменшення рейсів поїздів до Росії пов'язане зі стрімким падінням пасажиропотоку між країнами. Так, у 2018 році «Укрзалізниця» перевезла до Росії 772,9 тис. пасажирів, що майже на 20% менше, ніж у 2017 році.

«Як показує статистика, з кінця літа 2018 року пасажири почали значно частіше подорожувати залізничним транспортом у Європейський Союз. Так, за період із серпня до кінця минулого року «Укрзалізниця» перевезла пасажирів до ЄС на 10% більше, ніж до РФ. До ЄС і назад із серпня 2018 року до січня 2019 року було перевезено 362,9 тисячі пасажирів, а до Росії й назад – 329,4 тисячі пасажирів», – підрахували залізничники.

Загалом, фахівці УЗ прогнозують і подальшу переорієнтацію зарубіжного пасажиропотоку на європейський напрямок. Ба більше, з України до ділових і туристичних центрів Європи вже призначені 20 пар поїздів.

Нагадаємо, в 2018 році вже були скасовані прямі поїзди та причіпні вагони курсуванням до Росіїю з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова. Вивільнений рухомий склад при цьому використовується для перевезення на внутрішньодержавних маршрутах.

Раніше стало відомо, що в Україні в 2019 році запустять нове залізничне сполучення – до Німеччини та Словаччини.

Також повідомлялося, що 9 грудня 2018 року почали курсувати поїзди між Мукачевим і Будапештом. 20 грудня був запущений новий поїзд сполученням Львів-Перемишль.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: