Карта ООС: ситуація на сході України на 30 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 30 січня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Російсько-окупаційні війська намагалися загострити обстановку на лінії зіткнення. Зокрема, знову обстрілювали наші позиції із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Водночас, підрозділи Збройних Сил України успішно подавляли ворожий вогонь, застосовуючи чергові вогневі засоби, а також виявили і ліквідували засідку противника.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 8 випадків ведення прицільного вогню по позиціях українських військ. У тому числі противник тричі використав міномети калібру 82 мм, наші воїни нарахували на своїх позиціях 28 розривів відповідних боєприпасів.

За необхідності придушити ворожу активність, захисники України застосовували чергові вогневі засоби.

За даними розвідки, 29 січня чотирьох окупантів знищено, шестеро отримали поранення. Крім того, знищено військову вантажівку КамАЗ противника з озброєнням та матеріально-технічними засобами.

Також, під час розвідувальних заходів українськими військовослужбовцями на Докучаєвському напрямку було виявлено і ліквідовано засідку противника та захоплено:

ПТРК «Фагот» – 1шт.;

РПГ-18 – 1шт.;

великокаліберний кулемет НСВ-12,7 «Утьос» – 1 шт.

Минулої доби, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

Луганський напрямок

Минулої доби тут відбулося 4 прицільних обстріли.

Саме тут обліковано усі випадки застосування ворогом заборонених мінометів 82-го калібру. Так, вдень окупанти випустили 16 мін по захисниках хутора Вільного, а ввечері використали ці міномети під час обстрілів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Кримського та Катеринівки.

З кулеметів великого калібру противник вів вогонь вдень – біля хутора Вільного, а після 20:00 – в районі Луганського.

Донецький напрямок

Так само 4 рази ворог порушив режим тиші на цьому напрямку, переважно застосовуючи гранатомети різних систем, а також великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

З 11:15 протягом півгодини окупанти з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вели провокаційний вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних поблизу Авдіївки.

Вдень противник обстріляв з автоматичних гранатометів захисників Богданівки, а також з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь по оборонцях Гнутового.

З 18:55 майже годину російсько-окупаційні війська використовували гранатомети різних систем під час обстрілу опорних пунктів Збройних Сил України в районі Новомихайлівки.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 30 січня

За наявною інформацією, від початку доби станом на 12:00 відбувся 1 обстріл.

Близько 11:00 випустив 3 міни калібру 82 мм по наших позиціях в районі населеного пункту Кряківка, що на Луганському напрямку.

Станом на зараз втрат у лавах Об’єднаних сил немає.

Українські військові повністю контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: