Карта ООС: ситуація на сході України на 25 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 25 січня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 24 січня зафіксовано збільшення кількості збройних провокацій на лінії бойового зіткнення з боку російсько-окупаційні військ. Разом з тим, окупанти вчора вели обстріли по позиціях Українських захисників із мінометів.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 9 разів вели прицільні провокаційні обстріли в бік підрозділів Об’єднаних сил.

Захисники України декілька разів застосовували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди та придушували активність окупантів.

Втрат внаслідок бойових дій протягом минулої доби у складі наших захисників – підрозділів Об’єднаних сил немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші не було.

Донецький напрямок

Після 11:00 ворог здійснив мінометний обстріл наших оборонців Кримського. Захисники України зафіксували розриви мінометних снарядів калібру 120 мм.

Донецький напрямок

Ворожа активність вчергове проявилася й тут. На цьому напрямку зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Усі вогневі провокації окупанти вели з 15:00 до майже опівночі.

Гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння ворог застосував в районі н.п. Водяне, Гнутове, Чермалик, Мар’їнка та тричі поблизу Павлопіля.

Разом з тим, з 15:00 до 16:00 в районі Водяного зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером. Ворог вів обстріл з напрямку окупованого села Ужівка.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 25 січня

За оперативною інформацією Штабу ООС, сьогодні вранці, в районі н.п. Катеринівка, що на Луганському напрямку, російсько-окупаційні війська підступно обстріляли з ПТРК автомобіль Українських захисників, внаслідок чого один військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення.

У відповідь наші військові застосували чергові вогневі засоби завдавши противнику втрат.

Більше інформації буде надано під час щоденного брифінгу представника Штабу операції Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: