Карта ООС: ситуація на сході України на 17 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 17 січня 2019 за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом 16 січня російсько-окупаційні війська продовжували вести збройні провокацій по оборонних позиціях захисників України, ігноруючи режим припинення вогню.

Загалом протягом 16 січня російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 11 разів.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватно застосовували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди, та придушували ворожу активність.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 3 прицільних обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил.

За уточненими даними, близько 10:30, з напрямку н.п. Калинове ворог вів прицільний вогонь з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) в районі Троїцького. Під час обстрілу пошкоджено наш вантажний автомобіль Урал-4320, який був там в рамках заходів тилового забезпечення підрозділів 72 омбр щодо підвезення продуктів та води. Внаслідок цього отримали поранення різного ступеню 5 військовослужбовців бригади та ще 5 отримали травмування (акубаротравми). Наших захисників евакуйовано до медичних закладів, де їм надана кваліфікована лікарсько-сестринська допомога.

Окрім цього, з 12:40 окупанти вели півгодинний обстріл з гранатометів в районі н.п. Південне, та ввечері, з 20:35 – поблизу Кримського.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 8 збройних провокацій. Ворог порушував режим тиші з 17 до 22 години.

В основному окупанти застосовували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Провокаційні ворожі обстріли зафіксовано в районі н.п. Невельське, Авдіївка, Піски, Мар’їнка та Красногорівка.

Окрім цього, по оборонцях Чермалика окупанти застосували гранатомети, а наші оборонці Новоселівки Другої зафіксували розриви 5 ворожих мін калібру 82 мм.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 17 січня

Від початку цієї доби, станом на 09:00, зафіксовано 3 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Усі три збройні провокації окупанти здійснили по нашим оборонцям н.п. Піски з 07:30 до 08:30, з невеликими перервами. Ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Обстановка є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: