Уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду

Читать на русском
Кабінет міністрів України на засіданні 16 січня затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2019 рік.

Кабінет міністрів України на засіданні 16 січня затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2019 рік.

Як пише «Слово і Діло», відповідні документи є в розпорядженні «РБК-Україна».

Загальна сума доходів бюджету ПФУ на 2019 рік визначена в сумі 398,178 млрд грн з урахуванням залишку коштів на початок року в сумі майже 100 млн грн. Власні доходи передбачені в сумі 230,5 млрд грн, запланований обсяг асигнування з держбюджету – в сумі 167,5 млрд грн. У структурі бюджету лише 50 млн грн передбачено на погашення заборгованості з пенсійних виплат за рішенням суду.

Загальний обсяг видаткової частини бюджету ПФУ визначений у розмірі 397,7 млрд грн. Розрахунки проводилися за рахунок даних про чисельність пенсіонерів з урахуванням зростання прожиткового мінімуму. Видаткова частина враховує індексацію пенсій.

Бюджет передбачає витрати на забезпечення виплат 643,2 тисячі переселенців, які хоча б раз звернулися за відновленням або призначенням пенсії. Водночас не враховує витрати на невиплачені суми пенсій тим, хто перебував на обліку в органах ПФУ до початку АТО й не отримував пенсійні виплати (із серпня 2014 року до жовтня 2018 року).

Нагадаємо, раніше Пенсійний фонд назвав розмір середньої пенсії в Україні. Зокрема, станом на 1 січня середня пенсія склала 2645,6 грн.

Зазначимо, на 1 січня 2019 року в Україні зареєстровані 11,5 мільйонів пенсіонерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: