Карта ООС: ситуація на сході України на 16 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 16 січня 2019 за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська дещо зменшили кількість збройних провокацій по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил, проте нашими захисниками зафіксовано застосування противником важкого озброєння, що заборонено Мінськими угодами.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 5 разів порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Внаслідок бойових дій один наш захисник отримав поранення. Його було евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я військовослужбовця характеризується як задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 2 прицільних обстріли.

З 03:10, окупанти протягом 30 хвилин вели провокаційний обстріл з автоматичних гранатометів по позиціях наших оборонців в районі н.п. Новоолександрівка.

Пізніше, з 17:45, протягом 20 хвилин ворог випустив по захисниках Кримського 3 міни калібру 120 мм, та вів обстріл з АГС та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська тричі порушили режим тиші.

Поблизу н.п. Славне окупанти вночі здійснили 20-хвилинний обстріл з гранатометів.

Вже ввечері з близько 18:30 застосували гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння в районі н.п. Гнутове, з 20:00 – знову поблизу н.п. Славне.

Зазначимо, що захисники України зі складу Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь із чергових вогневих засобів, без застосування заборонених зразків озброєння.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 16 січня

Від початку цієї доби, станом на 12:00, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: