Карта ООС: ситуація на сході України на 4 січня

Читать на русском

3 січня 2019 року в районі проведення операції Об’єднаних сил активність російсько-окупаційних військ залишалася на доволі низькому рівні.

Всього минулої доби зафіксовано три випадки, коли противник, не дотримуючись режиму тиші, відкривав вогонь в бік українських підрозділів.

Луганський напрямок

Усі факти порушення ворогом перемир’я відбулися тут.

Так, двічі упродовж доби противник обстрілював наші оборонні укріплення в районі н.п. Хутір Вільний. Під час першого ворожого обстрілу, що стався о 14:40 і вівся з боку н.п. Золоте 5, противник застосував ручні та автоматичні гранатомети.

О 20:55 російсько-окупаційні війська здійснили повторний обстріл згаданого населеного пункту. Цього разу, окрім автоматичних гранатометів противник ввів в дію кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Вже наприкінці доби сталася третя, і остання ворожа вогнева провокація за добу що минула. Починаючи з 23:25, і до 23:50 ворог відкривав щільний вогонь в бік позицій Об’єднаних сил, розташованих на підступах до с. Зайцеве. Під час обстрілу фіксувалося застосування противником практично усього спектру наявного у нього піхотного озброєння, включно з автоматичними гранатометами.

Відзначимо, що майже на всі обстріли противник отримав адекватну відповідь від підрозділів Об’єднаних сил, які були змушені застосовувати зброю, аби зберегти життя і здоров’я українських захисників.

Вчора, внаслідок ворожих вогневих провокацій один український військовослужбовець дістав поранення. Його було оперативно евакуйовано до військово-медичного закладу, та надано невідкладну медичну допомогу.

За даними нашої розвідки, 3 січня двох окупантів зі складу російсько-окупаційних військ було поранено.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: