Землетрус на Сицилії: є постраждалих, зруйновані будинки й храми

Читать на русском

Кількість постраждалих від землетрусу потужністю 4,8 бала на Сицилії поблизу Катанії сягнула близько 30 осіб, стихія призвела до руйнувань будинків.

Кількість постраждалих від землетрусу потужністю 4,8 бала на Сицилії поблизу Катанії сягнула близько 30 осіб, стихія призвела до руйнувань будинків.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на місцевих чиновників.

Землетрус в Італії стався через два дні після виверження вулкана Етна, найвищого й найбільш активного вулкана в Європі. Вулкан викинув величезний стовп попелу в небо й викликав тимчасове закриття аеропорту Катанії на східному узбережжі Сицилії. Землетрус стався о 3:19 ранку 26 грудня. Багато людей були змушені залишити свої будинки й спати в автомобілях.

За відчуттями землетрус видавався дуже потужним, оскільки його епіцентр був відносно неглибоко – на глибині 1 км, заявили чиновники.

Пошкоджень зазнали здебільшого старі будівлі в містах Санта-Венеріна і Цафферана-Етна. Кілька старовинних церков у цьому районі зазнали найбільших руйнувань. Під час землетрусу вони були порожні.

За словами чиновників, близько 30 осіб отримали поранення, переважно внаслідок падіння кам'яної кладки, коли вони тікали зі своїх будинків.

Близько 10 осіб були доправлені до лікарні, іншими потерпілими опікуються друзі та члени родин. Ніхто не травмований серйозно.

В Індонезії створять нову систему оповіщення про цунамі.

Нагадаємо, на Алясці стався ще один землетрус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: