Порошенко озвучив терміни набуття чинності поправками до Конституції щодо курсу до ЄС і НАТО

Читать на русском
За словами президента, вказані зміни є частиною стратегії з виходу України зі сфери впливу РФ.

Президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні Верховною Радою змін до Конституції України щодо курсу до Європейського Союзу й НАТО в лютому 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Twitter глави держави.

Чому зміни до Конституції щодо вступу України до НАТО та ЄС можуть скасуватиПрезидентський проект закону про євроатлантичні зміни до Конституції може бути скасований через порушення регламенту. Чому так поспішають з ухваленням цієї ініціативи?

Порошенко підкреслив, що вказані зміни є частиною стратегії з деколонізації та виходу України зі сфери впливу Росії.

«‏Ухвалені кілька тижнів тому поправки до Конституції, які фіксують наш курс на вступ до ЄС і членство в НАТО, є частиною стратегії з деколонізації та виходу нашої держави зі сфери впливу РФ. Наполягатиму, щоб уже в лютому ВР підтримала поправки в другому читанні, й вони набули сили», – заявив глава держави.

Нагадаємо, 22 листопада парламент ухвалив за основу в першому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію. 311 парламентарів проголосували за ухвалення документу.

Як повідомлялося, 20 вересня ВР підтримала надсилання до КСУ законопроекту про зміни до Конституції щодо курсу до ЄС і НАТО. За це рішення проголосував 321 парламентар.

Відзначимо також, Конституційний суд України наприкінці листопада оприлюднив рішення про внесення змін до Конституції в частині закріплення курсу України до НАТО та Євросоюзу. Такі зміни в КСУ визнали відповідними статтями 157 і 158 Конституції України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: