В Україні зафіксували зменшення кількості випадків АЧС

Читать на русском
Торік захворювання свиней реєструвалося в усіх областях України, а цього року спалахів АЧС не було в чотирьох регіонах.

В Україні сповільнилося поширення вірусу африканської чуми свиней (АЧС). У 2018 році в чотирьох областях не було зафіксовано жодного випадку цієї хвороби.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила Держспоживслужба в п'ятницю, 21 грудня.

Зазначається, що з початку нинішнього на території України зафіксовано 142 випадки захворювання АЧС – це на 13% менше, ніж у 2017 році. Захворювання реєструвалося як серед домашніх свиней – 93 випадки, так і серед диких тварин – 37 випадків. Крім того, було виявлено 12 інфікованих об'єктів.

Торік захворювання свиней реєструвалося в усіх областях України, але цього року спалахів АЧС не було в чотирьох регіонах: Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській та Харківській областях.

Найбільш позитивна динаміка щодо зменшення кількості випадків спостерігається в Полтавській (8 випадків – 2018, 21 випадок – 2017), Луганській (4 – 2018, 10 – 2017) і Вінницькій (2 – 2018, 8 – 2017) областях.

Раніше в грудні в місті Рубіжне Луганської області на звалищі знайшли 13 трупів свиней, заражених АЧС. Комісія при міськраді на території населеного пункту оголосила карантин.

Також на початку грудня в Україні зареєстрували чергові випадки АЧС у чотирьох регіонах – у Закарпатській, Миколаївській, Донецькій та Київській областях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: