Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Вадим Підберезняк

Читать на русском
Підберезняк виконав 46 відсотків обіцянок. Він запевнив, що лікарні віддалених північних районів Миколаївщини були забезпечені сучасним обладнанням.
Вадим Підберезняк

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Вадим Підберезняк (фракція «Народного фронту»).

Підберезняк пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року 76-м номером у списку партії «Народний фронт». За час каденції він дав 13 обіцянок, в тому числі й передвиборчих, з яких він 6 виконав (46%), а одну – провалив.

Не вдалося нардепу виконати обіцянку про те, що фракція «Народного фронту» збереться на позачергове засідання Верховної Ради для надання дозволу на арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса. Нагадаємо, в серпні 2016 року до Ради надіслали подання про згоду на затримання та арешт Чауса, якого підозрювали в хабарництві.

Однак в період з 16 серпня по 6 вересня 2016 року позачергове засідання Ради так і не відбулося. Питання надання згоди парламенту на арешт судді Чауса розглядалося на черговій сесії роботи парламенту 6 вересня. При цьому місцеперебування судді не було встановлено правоохоронними органами України.

Вдалося нардепу відстояти право жителів Первомайського району Миколаївської області на землю в судовій справі проти агрофірми депутата-мажоритарника Аркадія Корнацького.

«Я народний депутат України. Деякий час тому ми зустрічалися, з більшістю з вас. Принаймні ми зустрілися, десь, з трьомастами людьми, взагалі, з тих людей, які є бюджетниками, отримували акти на землю. Ми проїхали і були у Центральній районній лікарні, були в Чаусове-1, Чаусове-2, Крива Балка, Конецьпіль, Підгородня та Центр соціального захисту. Тому я всюди і всім пообіцяв, що я від початку до кінця буду разом з людьми відстоювати права. Наші права з вами. Чому, тому, що людина з іншого боку, який теж є народним депутатом, який мажоритарник від цього округу – мав би захищати вас, перш за все, але на сьогодні цього не робить», – сказав Підберезняк людям після чергового судового засідання щодо зазначеної справи.

У червні 2016 року Вадим Підберезняк повідомив, що апеляційний суд Миколаївської області скасував рішення Первомайського районного суду щодо землі 773 працівників бюджетної сфери, у яких вона була відібрана агрофірмою депутата Корнацького.

Як і обіцяв, нардеп зареєстрував проект закону про дотримання вагових або габаритних норм під час перевезення вантажів, а також проект закону про посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів і відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Також Підберезняк виконав програмну передвиборчу обіцянку «Народного фронту» ініціювати введення декларування чиновниками, політиками, суддями, працівниками прокуратури доходів і витрат, з обов'язковим перевіркою цих відомостей. Нардеп підтримав відповідний законопроект, прийнятий Радою 15 березня 2016 року.

Крім обов'язкового електронного декларування доходів і витрат, законом передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність за недостовірність поданих даних.

До кінця каденції Підберезняк повинен виконати ще 6 обіцянок. Зокрема, влітку 2018 року він пообіцяв робити все можливе, щоб лікарні віддалених північних районів Миколаївщини були забезпечені сучасним обладнанням.

Півтора роки тому нардеп запевнив, що проголосує за зняття депутатської недоторканності. Коли в жовтні Верховна Рада надіслала до Конституційного суду України два альтернативні законопроекти про зняття депутатської недоторканності, Вадим Підберезняк підтримав зазначені проекти постанов.

Решта запевнень Підберезняка відносяться до передвиборчих партійних намірів, зафіксованих у програмі НФ. Так, чотири роки тому «Народний фронт» і всі, хто йшов за його списками, взяли на себе зобов'язання не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: