Україна, Грузія та Молдова підписали угоду про реінтеграцію територій

Читать на русском
Підписаний документ передбачає створення тристоронньої платформи з обміну досвідом щодо протидії пропаганді і реінтеграції населення й непідконтрольних територій.

Україна, Грузія та Молдова будуть обмінюватися досвідом з інтеграції територій, які тимчасово перебувають поза контролем держав, а також протидії РФ.

Як пише «Слово і Діло», про підписання відповідного меморандуму в середу, 19 грудня, повідомляє прес-служба Міністерства в справах тимчасово окупованих територій.

«Між Україною, Молдовою, Грузією підписаний меморандум про створення Тристоронньої міжвідомчої платформи для обміну досвідом з інтеграційної політики територій, що перебувають поза контролем держав, і протидії РФ», – ідеться в повідомленні.

Як зазначають в МінТОТ, документ підписали 19 грудня в Тбілісі віце-прем'єр-міністр із питань реінтеграції Молдови Христина Лісник, міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш і державний міністр із питань примирення і громадянської рівності Грузії Кетеван Ціхелашвілі.

Тристоронньою платформою передбачений обмін досвідом у сфері дотримання прав людини, протидії пропаганді та інформаційній війні, встановлення й підтримки зв'язків із населенням, яке проживає на тимчасово окупованих територіях України, Грузії й територіях без ефективного контролю Республіки Молдова, а також аналізу ситуації та оцінки ризиків.

Раніше в МінТОТ повідомляли, що українці стали частіше їздити до Криму.

Нагадаємо, уряди Франції та Німеччини готові надати допомогу в розмінуванні в зоні конфлікту на сході України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: