Карта ООС: ситуація на сході України на 19 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 19 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість обстрілів з боку противника, порівняно з попередньою добою, збільшилася майже вдвічі. Крім того, російсько-окупаційні війська знову вдалися до застосування озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Загалом протягом минулої доби зафіксовано 13 ворожих обстрілів.

На ділянках, де противник застосовував зброю найактивніше, наші військові, з метою збереження власного життя та здоров’я адекватно відповідали, усього військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь 6 разів.

Внаслідок бойових дій один український військовий отримав поранення.

Луганський напрямок

Тут окупанти порушили режим тиші двічі.

З 07:12, протягом півгодини, з боку окупованої Кадіївки ворог здійснив 8 пострілів з артилерії калібру 152 мм та 4 – з міномету калібру 120 мм по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новотошківського.

А ввечері за 10 хвилин випустив 5 мін калібру 82 мм по українських військовослужбовцях, які виконують бойові завдання поблизу Кримського.

Напрямки:

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 11 випадків відкриття противником вогню.

З опівночі окупанти майже 15 хвилин вели вогонь з великокаліберних кулеметів в районі населеного пункту Чермалик, а після 03:00 ночі застосували станковий протитанковий гранатомет поблизу села Славне.

Згодом, з 11-ї до 22-ї години російсько-окупаційні війська з різною інтенсивністю використовували гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю під час обстрілів українських опорних пунктів в районах Лебединського, Авдіївки, Павлополя, Чермалика та Пісків.

Відзначимо, що біля Павлополя під час обстрілу, що відбувся з 19:30 до 19:50 наші військові також зафіксували 4 розриви мін калібру 82 мм.

Обстановка станом на 19 грудня

Від початку цієї доби до 12-ї години ворог здійснив 2 обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил на Донецькому напрямку.

Неподалік Новотроїцького з 08:30 окупанти протягом півгодини застосовували станковий протитанковий гранатомет, а після 11-ї вели вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по наших опорних пунктах поблизу Чермалика.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає, ситуація цілком контрольована українськими підрозділами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: