Карта ООС: ситуація на сході України на 13 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 13 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Ситуація на сході країни станом на 13 грудня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська продовжували порушувати вести обстріли оборонних позицій захисників України. Переважна більшість з них відбулася на Донецькому напрямку.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська свідомо порушували режим тиші 7 разів.

Зазначимо, що під час ведення вогню у відповідь з метою збереження життя та здоров’я особового складу, захисники України у повній мірі дотримуються Мінських угод.

Втрат серед захисників України внаслідок бойових дій протягом минулої доби немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші лише один раз. З 06:00, протягом 20 хвилин, окупанти випустили в бік оборонців Кримського 7 мін калібру 82 мм та вели обстріли з великокаліберних кулеметів.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватно вели вогонь у відповідь із чергових вогневих засобів.

Донецький напрямок

Захисники України зафіксували 6 ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Непоодинокі обстріли з гранатометів та іншого піхотного озброєння ворог вів в районі н.п. Тарамчук, Авдіївка, Чермалик та Старогнатівка. Окрім цього, вдень наші оборонці Чермалика зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм.

У переважній більшості випадків підрозділи Об’єднаних сил придушували вогневу активність окупантів адекватним вогнем у відповідь із чергових вогневих засобів.

Щодо обстановки на лінії фронту сьогодні, 13 грудня

З опівночі, станом на 12:00, оборонцями України зафіксовано 3 прицільні ворожі обстріли.

З 01:00 ночі, з напрямку села Пікузи, російсько-окупаційні війська вели півгодинний обстріл з великокаліберних кулеметів по наших захисниках Гнутового, також окупанти застосували міномет калібру 82 мм.

Близько 10:00 ворог вів вогонь з гранатометів поблизу Мар’їнки, та близько 11:00 з великокаліберних кулеметів – в районі Красногорівки.

Втрат серед Українських військових від початку поточної доби внаслідок бойових дій немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: