Гройсман пропонує зрівняти зарплати жінок і чоловіків

Читать на русском
Гройсман зазначив, що питання нерівності в оплаті праці жінок і чоловіків, яке має місце в Україні, треба обговорити і вирішити на рівні центральної влади.

Прем'єр-міністр України назвав дикістю різницю в зарплатах між жінками і чоловіками.

Про це повідомляє прес-служба уряду, передає Слово і Діло.

Гройсман зазначив, що питання нерівності в оплаті праці жінок і чоловіків, яке має місце в Україні, треба обговорити і вирішити на рівні центральної влади.

«Я радий, що, наприклад, в уряді представництво жінок зростає. П'ята частина уряду - це жінки. І я знаю, що там, де за справу беруться жінки, має місце точність, відповідальність і висока якість», - заявив прем'єр на Українському жіночому конгресі.

Він додав, що не помічати і не визнавати це було б несправедливо. І зараз потрібно ліквідувати нерівність в оплаті праці.

«Дивимося на статистику і бачимо: жінки чомусь отримують менше грошей. Це дикість, і цього не може бути в суспільстві. Проблема потребує негайного вирішення. Якщо будуть пропозиції системного врегулювання - ми консолідуємо більшість для прийняття рішень», - говорить Володимир Гройсман.

За даними Державної служби статистики, середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в жовтні 2018 року збільшилася в порівнянні з жовтнем минулого року на 24,9% - до 9218 гривень.

Раніше, в Нацбанку зробили прогноз по зростанню зарплат.

Нагадаємо, 8 вересня 2018 року президент України Петро Порошенко пообіцяв, що до кінця 2018 року буде прийнято рішення про підвищення мінімальної заробітної плати майже до 4200 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: