Карта ООС: ситуація на сході України на 28 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 28 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби на лінії фронту російсько-окупаційні війська суттєво зменшили кількість обстрілів оборонних позицій захисників України

Так, нашими оборонцями – підрозділами Об’єднаних сил загалом протягом 27 листопада зафіксовано 5 прицільних ворожих обстрілів.

Окупанти застосовували переважно піхотне озброєння. Зокрема, з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська свідомо порушували режим тиші в районі н.п. Кримське та Новгородське, що на Луганському напрямку, та поблизу Лебединського та Мар’їнки на Донецькому напрямку. Також після 23:30 наші військові в районі Водяного зафіксували декілька розривів ворожих мін калібру 82 мм та обстріли з гранатометів.

Захисники України декілька разів адекватно придушували ворожу активність, застосовуючи чергові вогневі засоби.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби одного окупанта російсько-терористичних військ знищено.

Втрат внаслідок бойових дій серед Українських військових немає.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 28 листопада

З опівночі, станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано один ворожий обстріл наших оборонних позицій поблизу н.п. Піски, де ворог застосував гранатомети.

Втрат внаслідок бойових дій від початку поточної доби у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: