Карта ООС: ситуація на сході України на 26 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 26 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Вчорашня доба в районі проведення операції Об’єднаних сил позначилася збільшенням кількості ворожих збройних провокацій порівняно з попереднім днем, і вкотре російсько-окупаційні війська застосували міномети заборонених калібрів.

Всього за добу по всій ліній бойового зіткнення в штабі операції нарахували 16 прицільних обстріли з боку противника, більш ніж половина з яких сталася із використанням мінометів.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 16 разів порушили режим перемир’я, у дев’яти випадках це були мінометні обстріли.

Внаслідок бойових дій жоден український захисник не загинув, водночас двоє військовослужбовців Збройних Сил України зазнали поранень середньої ступені важкості.

Це сталося на Луганському напрямку під час ворожих обстрілів. Поранених бійців доправлено до військових шпиталів та надано невідкладну медичну допомогу.

Напрямки:

Луганський напрямок

Вісім разів за добу російсько-окупаційні війська відкривали вогонь на цьому напрямку. Під час збройних провокацій противник активно застосовував міномети 120-го та 82-го калібрів, вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Бойові дії на Луганському напрямку почалися вчора о 08:35 з ворожого кулеметного обстрілу н.п.Травневе. Через годину противник відкрив вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів та піхотної зброї в бік оборонців Троїцького. Саме цей населений пункт вчора опинився в епіцентрі ворожого вогню – упродовж дня окупант обстрілював Троїцьке тричі, у кожному випадку використовував міномети важких калібрів.

Не менш гаряче було також в районі с. Луганське. Вчора надвечір противник обстріляв тамтешні українські позиції двічі, щоразу ведучи вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, автоматичних гранатометів та кулеметів. Обстріли велися зі напрямку окупованої Санжарівки.

Окрім того вчора вранці російсько-окупаційні війська випустили 8 мінометних боєприпасів 82-го калібру по наших позиціях біля Малинового, а близько 18:00 години обстріляли з мінометів цього ж калібру наші опорні пункти, обладнані біля н.п.Новолуганське.

На більшість ворожих обстрілів наші захисники відповідали вогнем зі штатної зброї.

Донецький напрямок

Вчора також зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. У двох випадках це сталося із застосуванням мінометів 82-го калібру. Місцями ворожих збройних провокацій були н.п. Красногорівка Водяне, Піски, Лебединське, Чермалик та Павлопіль.

Найбільш неспокійно було біля Красногорівки, де упродовж доби наші військові перебували під ворожими обстрілами тричі, а мінометні обстріли окупант здійснив біля Водяного та Чермалика.

На найбільш небезпечні ворожі провокації наші захисники відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Обстановка на лінії зіткнення сьогодні, 26 листопада

З опівночі, станом на 12:00, в районі відсічі та стримування російської збройної агресії на Донбасі зафіксовано 3 ворожі обстріли.

О 06:40 ранку, з боку окупованої Горлівки ворог вів обстріл з АГС та великокаліберних кулеметів по оборонцях Південного.

О 07:00 окупанти розпочали мінометний обстріл та відкривали вогонь з гранатометів різних типів поблизу с. Малинове. З напрямку окупованого села Привітне ворог випустив 13 мін калібру 120 мм, що, нагадаємо, заборонений до застосування Мінськими угодами.

Окрім цього, близько 08:00 ранку захисники Опитного також зафіксували розриви близько 10 ворожих мін калібру 82 мм.

Внаслідок бойових дій, від початку поточної доби отримали поранення двоє українських військових. Їх евакуйовано до медичного закладу.

Станом на зараз обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей є контрольованою українськими підрозділами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: