Трамп готує кадрові перестановки в Білому домі

Читать на русском
Президент США розмірковує над зміною відразу кількох високопоставлених співробітників своєї адміністрації.

Президент США Дональд Трамп заявив, що розмірковує надзміною відразу кількох високопоставлених співробітників адміністрації Білого дому.

Про це пише «Слово і Діло».

Генпрокурор США Сешнс пішов у відставкуПрезидент США Дональд Трамп оголосив про призначення Метью Уітакера виконуючим обов'язки генерального прокурора замість Джеффа Сешнса.

«У мене є три, або чотири, або п'ять посад, щодо яких я думаю… Можливо, все cкінчиться двома (перестановками)», - сказав Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News.

При цьому президент згадав, що існує ймовірність відставки міністра внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен.

«Мені вона дуже подобається, я її дуже поважаю. Я хотів би, щоб вона була куди жорсткішою (в ситуації) з кордоном із Мексикою. Куди жорсткішою», - заявив Трамп.

Також президент відмовився повторювати свої більш ранні запевнення, що глава апарата Білого дому Джон Келлі залишиться на своїй посаді до 2020 року.

Раніше ЗМІ повідомили, що Трамп засумнівався в лояльності віце-президента США Майкла Пенса.

Це питання глава США неодноразово піднімав у розмовах зі своїми помічниками.

Як повідомлялося, Трамп відповів на питання спецпрокурора США Роберта Мюллера у справі про втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Раніше американський лідер в своєму Twitter написав, що розслідування зв'язків його команди з російським урядом, яке веде спецпрокурор Роберт Мюллер, засноване на шахрайстві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: