НБУ продовжив термін докапіталізації банків

Читать на русском
Національний банк України продовжив на три місяці - до 31 березня 2019 року, термін докапіталізації банків.

Національний банк України продовжив на три місяці - до 31 березня 2019 року, термін докапіталізації банків, які потребують додаткові вливання за підсумками стрес-тестування за базовим макроекономічним сценарієм.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила перший заступник голови регулятора Катерина Рожкова під час щорічної конференції Fitch Ratings, передає Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні ми продовжили цей термін до 31 березня 2019 року, тобто, банки мають час, і я тут істотних ризиків не бачу», - заявила вона.

За словами Рожкової, більшість з таких банків вже виконали цю вимогу.

«Процес стрес-тестування має багато ітерацій: ми приступили до нього на початку січня, перші результати отримали в квітні-травні, і весь цей час ми працювали з банками. Тому, з тих восьми банків, які потребують докапіталізацію за базовим сценарієм, більшість вже докапіталізувалися», - підкреслила заступник голови Нацбанку.

Нагадаємо, що на початку жовтня регулятор оприлюднив підсумки якості активів і стрес-тестування 24 банків, згідно з якими вісім кредитних установ потребували докапіталізацію на загальну суму 6,1 млрд грн.

У рамках стрес-тесту за несприятливим сценарієм, докапіталізацію, до вказаних восьми, потребують ще п'ять банків. Загальна потреба в капіталі 13 банків за несприятливим сценарієм становить 42,1 млрд грн.

Для покриття потреби в капіталі за несприятливим сценарієм банки повинні розробити і виконати до кінця 2019 року план реструктуризації.

Нагадаємо, в Україні ліквідують черговий банк.

Також Нацбанк утилізував банкнот на 34 мільярди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: