ЗМІ назвали кандидатів на посаду генпрокурора США

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп уже розглядає кандидатури на місце генерального прокурора країни Джеффа Сешнса, який пішов 7 листопада у відставку з посади.

Президент США Дональд Трамп уже розглядає кандидатури на місце генерального прокурора країни Джеффа Сешнса, який пішов 7 листопада у відставку з посади.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише The Wall Street Journal.

Видання з'ясувало, що президент обговорював зі своїми радниками список імовірних наступників Сешнса ще до того, як генпрокурор подав у відставку – за кілька місяців до цього.

Тимчасового виконувача обов'язків генерального прокурора Метью Вайтекера серед них немає – кандидатами на цю посаду на постійній основі Трамп бачить голову Міністерства охорони здоров'я США Алекса Азара, який має юридичну освіту, прихильницю Трампа й генпрокурора Флориди Памелу Бонді, а також колишнього генпрокурора США Вільяма Барра та екс-мера Нью-Йорка й нинішнього адвоката президента Рудольфа Джуліані. Втім, як зазначає видання, цей список далеко не повний.

Нагадаємо, генеральний прокурор США Джефф Сешнс подав у відставку з обійманої посади в середу, 7 листопада.

Джеф Сешнс бал призначений на посаду генерального прокурора в лютому минулого року. Незабаром він взяв самовідвід від розслідування втручання Росії у вибори президента США в 2016 році й справу доручили спецпрокурору Роберту Мюллеру.

За даними The Washington Post, під час виборчої компанії Сешнс щонайменше двічі зустрічався з російським послом Сергієм Кисляком.

До цього він більш ніж 20 років був сенатором, очолював підкомітети з імміграції (у складі юридичного комітету) і зі стратегічних сил (у комісії в справах збройних сил). Сешнс неодноразово заявляв про свою жорстку позицію щодо нелегальної міграції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: