Карта ООС: ситуація на сході України на 3 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 3 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби, 2 листопада, російсько-окупаційні війська продовжували обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 22 прицільних обстріли опорних пунктів захисників України.

Зокрема, ввечері окупанти здійснили два обстріли поблизу Станиці Луганської. З боку окупованої Миколаївки ворог застосовував в бік наших оборонців ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Цими діями окупанти вчергове зривають попередні домовленості щодо розведення сил та засобів сторін на цій ділянці.

Ворожі обстріли також зафіксовано в районі н.п. Авдіївка, Широкине, Мар’їнка, Красногорівка, Старогнатівка, Гнутове, Павлопіль, Водяне, Піски, Лебединське, Богданівка. Тут російсько-окупаційні війська застосовували по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Окрім цього, ввечері окупанти випустили по оборонцях Павлопіля 5 мін калібру 82 мм.

Захисники України без порушення Мінських угод 14 разів ефективно придушували ворожу активність із штатного піхотного озброєння.

Втрат внаслідок бойових дій протягом минулої доби серед Українських військових немає.

Напрямки:

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 3 листопада

З початку цієї доби станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили чотири обстріли оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

З опівночі з боку окупованого села Саханка ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Широкиного.

Також зі стрілецької зброї окупанти вели обстріли в районі Золотого-4, гранатометів – поблизу Водяного, з озброєння БМП – в районі н.п. Первомайське.

Захисники України декілька разів зі стрілецької зброї адекватно примушували ворога до дотримання режиму тиші.

Внаслідок бойових дій від початку поточної доби один Український військовий отримав поранення. Наразі він отримує кваліфіковану допомогу у військовому мобільному госпіталі.

Зазначимо, що обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими Українськими військовими зі складу Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: