Європу накрили снігопади та штормовий вітер

Читать на русском
Сильний снігопад і проливні зливи обрушилися протягом вівторка на південно-східну частину Франції.

Сильний снігопад і проливні зливи обрушилися протягом вівторка на південно-східну частину Франції.

Про це повідомляють європейські ЗМІ, передає «Слово і Діло».

Найбільш складна ситуація склалася в регіонах Овернь, Лімузен, Рона-Альпи і Бургундія, де через негоду майже 200 тис. житлових будинків залишилися без електрики. Автомобільні дороги завалені снігом, що призвело до багатокілометрових заторів. Більше 1 тис. людей опинилися заблокованими в своїх машинах на трасі в районі Центрального масиву.

Потужні пориви вітру і проливні дощі торкнулися також французького острову Корсика, де через негоду закрили морські порти й скасували ряд авіарейсів.

У сусідній з Францією Італії також спостерігається непроста метеорологічна ситуація. У шести областях Італії діє «червоний» рівень загрози у зв'язку зі штормами, зливами і зсувами. Раніше повідомлялося, що, за останніми даними, жертвами стихії там стали вже 11 осіб. Штормовий вітер, який супроводжується зливами, обрушився і на Адріатичне узбережжя Хорватії. У ряді прибережних міст були затоплені вулиці, відключено електрику.

Розташований на кордоні з Італією швейцарський кантон Тічино також виявився під владою стихії. Багато доріг затоплені, повалені дерева. Через сильні пориви вітру пошкоджені дахи житлових будинків. У південній частині Австрії влада уздовж річок встановлює спеціальні штучні бар'єри, оскільки через зливи рівень води сильно піднявся. Місцева влада побоюється, що якщо дощі не припиняться, річки вийдуть із берегів, що призведе до повеней.

Раніше синоптик дав прогноз погоди на листопад.

Також нагадаємо, в Україні через негоду були знеструмлені понад 100 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: