Карта ООС: ситуація на сході України на 24 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 24 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби активність російсько-окупаційних військ знову дещо зменшилася. В основному окупанти застосовували по оборонним позиціям підрозділів Об’єднаних сил гранатомети та інше піхотне озброєння.

Загалом протягом минулої доби ворог 9 разів здійснив вогневі провокації в бік оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Захисники України вели адекватний вогонь у відповідь із штатного піхотного озброєння, не порушуючи Мінські угоди.

За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби одного окупанта російсько-терористичних військ знищено та ще чотирьох поранено.

Із сумом повідомляємо, що вчора, внаслідок російської збройної агресії Україна, нажаль, знову понесла непоправну втрату. В ході бойових дій загинув один український захисник, 1984 р.н.

Напрямки:

На луганському напрямку ворог здійснив лише одну вогневу провокацію

Окупанти застосували стрілецьку зброю в бік захисників України поблизу Станиці Луганської. Ворожий обстріл вівся з боку окупованого села Миколаївка. Його мета – черговий зрив попередніх домовленостей щодо розведення сил та засобів сторін на цій ділянці. Зазначимо, що російсько-окупаційні війська вже декілька місяців поспіль ведуть свідомі нетривалі провокаційні обстріли поблизу Станиці Луганської. Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються режиму тиші.

На донецькому напрямку було 8 прицільних обстрілів

Російсько-окупаційні війська здійснювали вогневі провокації в бік оборонних позицій захисників України з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Непоодинокі обстріли зафіксовано в районі н.п. Гнутове, Старогнатівка, Мар’їнка, Павлопіль та Водяне. А оборонці Авдіївки зафіксували ще й декілька розривів ворожих мін калібру 82 мм.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 24 жовтня

З початку цієї доби станом на 11:00 зафіксовано 2 прицільні ворожі обстріли позицій захисників України.

Російсько-окупаційні війська застосували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю в районі Тарамчука та Кам’янки.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватним вогнем у відповідь із штатного піхотного озброєння примусили ворога дотримуватися тиші. Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил дотримуються Мінських угод.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: