Медведєв розповів про санкції РФ проти України

Читать на русском
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що санкції Росії щодо України торкнуться сотень громадян країни та компаній, які вони контролюють.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що санкції Росії щодо України торкнуться сотень громадян країни та компаній, які вони контролюють.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє РІА «Новости».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв ввести санкції проти російських олігархівСказано 10 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Санкції торкнуться лише тих, хто «завдає шкоди Росії», додав Медведєв. Їм загрожує блокування активів, заборона виведення капіталів і поставок деяких товарів. «Ідеться про блокування їхніх активів, які перебувають на території Росії. Тобто про заборону здійснювати з ними будь-які дії», – пояснив він (цитата за «Інтерфаксом»).

Медведєв сказав, що конкретні заходи розроблять найближчим часом.

Раніше прес-секретар президента Дмитро Пєсков сказав, що санкції не торкнуться звичайних громадян України, які перебувають на території Росії.

Напередодні Володимир Путін доручив уряду підготувати санкції щодо України. Рішення пов'язане з «недружніми діями Києва». У списку санкцій України перебувають понад 1700 фізичних і понад 780 юридичних осіб, більшість з яких російські. Останні обмеження влада запровадила у вересні, коли під санкції потрапили «РЖД Логістика», «Промкомплекспласт» і «Газгольдер».

Нагадаємо, Україна, Норвегія та країни-претенденти на вступ до Євросоюзу Албанія й Чорногорія приєдналися до рішення ЄС про продовження ще на шість місяців санкцій проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: