Карта ООС: ситуація на сході України на 21 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 21 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби противник продовжував чинити вогневі провокації на лінії зіткнення. Обстрілів наших позицій із важкого озброєння не зафіксовано. Водночас, один раз ворог застосував протитанковий ракетний комплекс.

Загалом протягом минулої доби зафіксовано 17 ворожих обстрілів.

На ділянках, де противник застосовував зброю найактивніше, наші військові, з метою збереження свого життя та здоров’я були змушені адекватно відповідати, усього військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь 9 разів.

На жаль, за добу на лінії зіткнення двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. На даний час їм надається необхідна допомога у військових мобільних госпіталях.

Напрямки:

На луганському напрямку бойовики порушили режим перемир’я 1 раз

Вдень з боку окупованої Горлівки противник тривалий час вів прицільний вогонь із застосуванням автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Шуми.

На донецькому напрямку було 16 випадків відкриття ворогом вогню


По два рази зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів противник обстрілював наші позиції поблизу Гнутового, Широкиного, Мар’їнки, Верхньоторецького та Новомихайлівки. Зауважу, що в районі Гнутового ворог випустив по наших захисниках протитанкову керовану ракету.

З піхотного озброєння протягом доби окупанти вели вогонь по опорних пунктах Об’єднаних сил біля Опитного, Красногорівки і Тарамчука.

Українські військовослужбовці в районі населеного пункту Піски ввечері були обстріляні з кулеметів великого калібру, а неподалік Лебединського – з автоматичного гранатомету.

Також у вечірній час, поблизу КПВВ «Майорськ», з непідконтрольної території було здійснено постріли зі стрілецької зброї. На щастя, постраждалих немає.

Обстановка станом на 21 жовтня

Зафіксовано один прицільний ворожий обстріл із застосуванням піхотного озброєння на Луганському напрямку.

Вночі противник з напрямку окупованого Калинового майже півгодини з гранатометів різних типів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї вів вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил в районі населеного пункту Попасна.

Наші військові успішно погасили активність ворога.

Втрат у лавах Об’єднаних сил від початку поточної доби немає.

Ситуація цілком контрольована українськими підрозділами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: