Посольство в США заявляє про нові інформаційні атаки на Україну

Читать на русском
Посольство України в США викрило підготовку провокації проти України у Сполучених Штатах Америки.

Посольство України в США викрило підготовку провокації проти України у Сполучених Штатах.

Про це йдеться на сторінці дипломатичної установи у Facebook, пише Слово і Діло.

«Увага фейк! Посольство України в США виявило факти нових інформаційних атак проти України. Зокрема, стало відомо, що від імені посла України в США Валерія Чалого надійшли «запити» до губернаторів США про проведення телефонних бесід із послом або вищим керівництвом України», - сказано в повідомленні.

«Не виключено, що відповідні матеріали підставних розмов з’являться в інформаційному просторі та будуть використані для провокацій або з метою завдання шкоди двостороннім українсько-американським взаєминам», - йдеться у заяві.

У цьому зв’язку Посольство закликає партнерів та друзів бути пильними щодо отримання інформації з другорядних, неперевірених джерел та у подальшому тримати зв’язок лише з офіційними представниками Посольства України у Вашингтоні.

Нагадаємо, Великобританія, Нідерланди, Литва, Румунія, Фінляндія та Естонія закликають ЄС розширити дію режиму санкцій за кібернапади.

Раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна за 4 роки близько 6 тисяч разів ставала об'єктом кібератак з боку Російської Федерації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: