Турчинов прокоментував заяву Держдуми РФ по Україні

Читать на русском
Турчинов підкреслив, що в Україні немає ніякого загострення ситуації, на яке посилаються в своїй заяві російські депутати.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов сказав, що заява Державної думи РФ «Про загострення ситуації в Україні» свідчить про неадекватну агресивність і боягузтво російської політичної еліти.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише Слово і Діло.

Турчинов підкреслив, що в Україні немає ніякого загострення ситуації, на яке посилаються в своїй заяві російські депутати.

«Є тільки осіннє загострення в головах російського військово-політичного керівництва», - сказав він.

Він додав, що Україна виконує всі взяті на себе міжнародні зобов'язання.

«Боягузливо ховаючись за свій ядерний потенціал, яким Путін сьогодні в черговий раз погрожував, обіцяючи знищити цивілізований світ, російські депутати перейшли до прямих погроз Україні, але ці погрози викликають не страх, а презирство до їх авторів», - додав він.

Як засмутити Путіна. Колонка Леоніда ШвецяЯкщо Україна дійсно хоче відірватися від Росії і совкового минулого, то має відмовитися від усього поганого, що вони символізують.

Також, Секретар РНБО вважає, що однією з причин чергової хвилі «стогонів і погроз російської політичної еліти є руйнування надій на можливу перемогу реваншистських проросійських сил на президентських і парламентських виборах в Україні».

«Наша держава готова протистояти російській агресії», - резюмував Турчинов.

Нагадаємо, Путін заявив, що готовий налагодити відносини з Україною і чекає зміни влади в Україні.

Більше про риторику Путіна – в авторському матеріалі за посиланням.

Як повідомлялося, Порошенко розраховує на протидію втручанню Росії у вибори з боку Центральної виборчої комісії і спецслужб. Президент зазначив, що надходить інформація про плани Росії втрутитися у виборчу кампанію в Україні через систему дезінформації, фальсифікації і кібератак.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: