Розшукуваний фігурант справи Держінвестпроекту не виїжджав з України

Читать на русском
Один із підозрюваних у справі Держінвестпроекту розповів, що не залишав меж України й був у Харкові.
Андрій Леміш

Підозрюваний у причетності до розкрадання 259,2 мільйона гривень Держінвестпроекту Андрій Леміш, який 9 місяців перебував у розшуку, заявив, що не переховувався від детективів НАБУ й був у Харкові.

Про це він заявив під час судового засідання з обрання йому запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Леміш заявив, що не переховувався від детективів НАБУ. Спочатку він виїхав до Харкова на сесію, а потім жив окремо від дружини через погіршення сімейних взаємовідносин. Також він вказав, що сам добровільно з'явився до НАБУ.

Водночас, за інформацією джерел у правоохоронних органах, Леміша «змусили» з'явитися до НАБУ, оскільки «обмежили» його в діях.

Як відомо, він обіймав посаду голови інвестиційного комітету Державної інвестиційної компанії. 14 вересня Леміш з'явився до НАБУ, де йому повідомили про зміну підозри та про нову підозру.

Нагадаємо, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олег Макар повідомив журналісту «Слова і Діла», що підозрюваний у справі Держінвестпроекту Леміш сам з'явився до правоохоронців. Він зазначив, що той перебував у розшуку з 12 грудня 2017 року.

Також Лемішу вже обрали запобіжний захід у вигляді застави в 1 млн грн. Прокурор САП просив узяти підозрюваного під варту, однак суд відмовив.

Нагадаємо, 30 липня НАБУ завершило розслідування справи Держінвестпроекту. Також детективи оголосили в розшук рідного брата екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва. Раніше НАБУ затримало його двоюрідного брата Олександра Матковського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: