Україна та Словаччина обговорили транскордонне співробітництво

Читать на русском
Міністр закордонних справ та європейських питань Словаччини Мірослав Лайчак заявив, що його держава підтримує процес реформ в Україні.

Міністр закордонних справ та європейських питань Словаччини Мірослав Лайчак заявив, що його держава підтримує процес реформ в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує прес-служба Верховної Ради України.

Голова українського парламенту Андрій Парубій провів зустріч із Лайчаком.

«Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо посилення та активізації двосторонньої співпраці, зокрема її парламентської складової, посилення політичного діалогу, співпраці на різних міжнародних платформах, розвитку транскордонного співробітництва», – йдеться в повідомленні.

Голова МЗС Словаччини підкреслив, що «Україна – важливий партнер Словаччини».

«Я приїхав підтвердити нашу підтримку незалежності й територіальної цілісності України, нашу підтримку того процесу реформ, які відбуваються в Україні останні чотири роки … Ми готові підтримувати цей процес і на двосторонньому рівні, і на міжнародному. Ми готові ділитися досвідом трансформації, який ми також пройшли», – зазначив міністр.

Своєю чергою голова ВР висловив вдячність за постійну підтримку Словаччини «на всіх міжнародних платформах» і зазначив, що Україна розраховує на підтримку Словаччиною збереження солідарності всередині ЄС щодо санкцій проти Москви. Парубій також подякував Словаччині за допомогу українським дітям у зоні АТО.

Крім того, спікер Ради висловив побажання зустрітися з головою парламенту Словаччини. Нагадаємо, наприкінці вересня в межах візиту до Нью-Йорка президент України Петро Порошенко провів зустріч із президентом Словацької Республіки Андрієм Кіскою. Політики позитивно оцінили збереження тенденцій нарощування товарообігу між двома країнами.

Раніше Кличко розповів, що гальмує реформи в державі.

Також з'ясувалося, які реформи НАТО підтримуватиме в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: