Карта ООС: ситуація на сході України на 3 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 3 жовтня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил відзначається посилення активізації противника. Російсько-окупаційні війська не припиняють вести обстріли наших оборонних позицій з мінометів та гранатометів.

Загалом протягом 2 жовтня зафіксовано 34 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ. При цьому, ворог випустив по позиціях наших військ близько 60 мін калібрів 120 та 82 мм.

Наші військовослужбовці понад 20 разів вели адекватний вогонь у відповідь, не порушуючи Мінських угод. За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби 3-х бойовиків російсько-окупаційних військ знищено та ще 3-х поранено.

На превеликий жаль, внаслідок бойових дій вчора вдень загинув один Український герой, 1981 р.н. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, двоє наших військових минулої доби отримали поранення різних ступенів. Наразі поранені захисники України отримують необхідну допомогу у медичних закладах.

Напрямки:

Луганський напрямок

Минулої доби ворог вів 18 прицільних обстрілів оборонних позицій Об’єднаних сил.

Зокрема, понад 30 розривів ворожих мін калібру 82 мм зафіксували наші військовослужбовці в районі н.п. Оріхове, Луганське, Новотошківське, Кримське. Також ввечері з боку окупованого Первомайська противник випустив 12 мін 120-го калібру по захисникам села Оріхове.

Збройні ворожі провокації із застосуванням гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння відбулися поблизу Оріхового, Луганського, Новозванівка, Катеринівки, тричі – в районі Новотошківського, та п’ять разів поблизу Кримського.

Окрім цього, зафіксовано чергову ворожу збройну провокацію поблизу Станиці Луганської. Після 17:35 ворог здійснив прицільний обстріл захисників України з боку окупованого села Миколаївка із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Практично на кожний ворожий обстріл підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь, з метою збереження життя та здоров’я особового складу та придушували збройну активність окупантів, не порушуючи Мінських угод.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 16 разів свідомо порушували режим тиші.

В основному противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів. Обстріли зафіксовано в районі н.п. Лебединське, Водяне, Чермалик, Старогнатівка, Павлопіль, Новотроїцьке, Гнутове, Авдіївка, Богданівка, Широкине, Красногорівка, Верхньоторецьке. При цьому вдень поблизу Старогнатівки та ввечері в районі Лебединського окупанти випустили по декілька мін калібру 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил за рішенням командирів на місцях, застосовували штатне піхотне озброєння, придушуючи ворожу активність.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 3 жовтня

З початку цієї доби станом на ранок в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли.

З 01:00 ночі з напрямку окупованого смт Слов’яносербськ ворог випустив протягом 20 хвилин 8 мін калібру 120 мм по оборонцям Кримського. Наші військові, без порушення Мінських угод, примусили ворога до дотримання режиму тиші.

Пізніше, з близько 03:00 ночі, протягом майже двох годин, противник вів обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по оборонцях Водяного. З 07:30 окупанти випустили тут декілька мін калібру 82 мм.

Бойових втрат серед наших військовослужбовців з початку поточної доби немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими захисниками зі складу Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: