Платіжний баланс України вийшов у «плюс» у серпні

Читать на русском
У серпні платіжний баланс України в серпні 2018 року зведений з профіцитом на рівні 27 млн ​​доларів.

У серпні платіжний баланс України в серпні 2018 року зведений з профіцитом на рівні 27 млн ​​доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Національного банку.

Як наголошується в повідомленні, дефіцит поточного рахунку платіжного балансу в серпні зменшився до 601 млн доларів завдяки скороченню дефіциту торгівлі товарами. У січні - серпні дефіцит поточного рахунку склав 2,1 млрд доларів. За аналогічний період минулого року дефіцит становив 833 млн доларів.

За даними НБУ, в серпні чистий приплив капіталу за фінансовим рахунком становив 625 млн доларів (в серпні минулого року - 142 млн доларів). На відміну від попередніх місяців він головним чином був забезпечений державним сектором завдяки розміщенню урядом облігацій зовнішньої державної позики.

Чистий приплив прямих іноземних інвестицій у серпні склав 176 млн доларів. Загалом за січень - серпень цього року чистий приплив прямих іноземних інвестицій оцінений в 1,4 млрд доларів.

Загалом за січень - серпень 2018 року чистий приплив коштів по фінансовому рахунку склав 2,2 млрд доларів (за вісім місяців 2017 року - 2,1 млрд доларів), відзначили в НБУ.

Як повідомлялося, в Нацбанку заявили про стабілізацію на валютному ринку України.

За сім місяців поточного року платіжний баланс країни був зведений з профіцитом 137 мільйонів доларів, що в 5,6 раза менше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Від'ємне сальдо зовнішньоторговельного балансу України в першому півріччі 2018 року становило 653,1 мільйона доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: