Карта ООС: ситуація на сході України на 27 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 27 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська продовжували застосовувати по оборонних позиціях Українських військових різні зразки озброєння, зокрема, міномети.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 15 прицільних обстрілів оборонних позицій захисників України.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння та придушували ворожу активність.

Протягом минулої доби втрат внаслідок бойових дій немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Бойові дії тривали поблизу Кримського, Золотого та Світлодарська із застосуванням гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Окрім цього, ввечері наші захисники Кримського зафіксували 10 розривів ворожих мін калібру 120 мм.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 11 разів здійснювали вогневі провокації.

Ворог застосовував гранатомети та інше піхотне озброєння по наших оборонних позиціях в районі н.п. Водяне, Павлопіль, Чермалик, Красногорівка, Широкине. Поблизу Лебединського та Гнутового окупанти вели вогонь з озброєння БМП. Ввечері ворог випустив 10 мін калібру 120 мм по нашим позиціям в районі Водяного.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 27 вересня

З початку цієї доби станом на ранок зафіксовано 8 прицільних ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку одразу з опівночі окупанти вели обстріл захисників України в районі Новотошківського із зенітної установки ЗУ-23-2 та стрілецької зброї. Бойові дії із застосуванням гранатометів та великокаліберних кулеметів тривали вночі та зранку поблизу н.п. Вільне та Троїцьке.

На Донецькому напрямку ворог 5 разів вів вогневі провокації з гранатометів та іншого піхотного озброєння поблизу Лебединського, Гнутового, Широкиного, Павлопіля та Водяного.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими військовослужбовцями зі складу Об’єднаних сил. Захисники України декілька разів адекватно примушували окупантів до дотримання режиму тиші.

З початку поточної доби втрат внаслідок бойових дій серед захисників України немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: