Карта ООС: ситуація на сході України на 24 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 24 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби інтенсивність бойових дій на окремих ділянках в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво зросла. Ворог значно збільшив кількість обстрілів наших оборонних опорних пунктів, у тому числі з мінометів заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Незважаючи на таке загострення обстановки, вона залишалася під повним контролем Об’єднаних сил.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 35 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. У тому числі ворог 13 разів накривав позиції наших військ вогнем із заборонених Мінськими домовленостями 120-го та 82-го мінометів, випустивши загалом 85 мін обох калібрів.

Підрозділи Збройних Сил України 12 разів були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Внаслідок ворожих обстрілів троє наших військовослужбовців дістали поранення. Наразі стан здоров’я наших захисників – задовільний, їм надається уся необхідна медична допомога.

Напрямки

На луганському напрямку бойовики стріляли з протитанкового гранатомета

Із зафіксованих минулої доби 19 прицільних обстрілів з боку противника найбільше – по 6, відбулося поблизу Кримського та Новолуганського.

При цьому якщо в районі Кримського російсько-окупаційні війська застосовували автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, то біля Новолуганського посилювали свою вогневу активність, використовуючи міномети 120-го та 82-го калібрів, а також станковий протитанковий гранатомет.

З мінометів калібру 82 мм ворог вночі вів вогонь по наших позиціях неподалік населених пунктів Шуми та Майорськ, захисники Південного були обстріляні з цих же мінометів та станкового протитанкового гранатомету зранку, а ввечері під вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів двічі потрапили українські військові поблизу Луганського.

Таким чином, по позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля Луганського та Новолуганського окупанти за добу застосовували важке озброєння найчастіше – 10 разів.

На донецькому напрямку було 16 прицільних ворожих обстрілів


Наші опорні пункти поблизу Гнутового протягом ночі противник два рази обстріляв із автоматичного гранатомету, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, а зранку – з озброєння бойової машини піхоти. Надалі – вдень та ввечері – тут ще 4 рази лунали ворожі постріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Водяного за добу зафіксовано 3 обстріли з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Піхотне озброєння з різною інтенсивністю російсько-окупаційні війська застосовували неподалік населених пунктів Піски, Лебединське, Авдіївка та Павлопіль.

Зауважу, що по позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля Авдіївки та Чермалика у другій половині дня противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Ситуація на сьогодні, 24 вересня

Станом на сьогоднішній ранок зафіксовано 4 ворожих обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил.

На луганському напрямку вночі противник вів провокаційний вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї поблизу Кримського.

А під ранок окупанти знову застосували важке озброєння біля Південного – тут за півгодини наші військовослужбовці нарахували 8 прильотів ворожих мін 120-го калібру.

На донецькому напрямку російсько-окупаційні війська обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил під Широкиним – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а під Лебединським – з кулеметів великого калібру.

Вогонь у відповідь наші військовослужбовці не відкривали, втрат серед наших військових немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: