Карта ООС: ситуація на сході України на 21 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 21 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Ситуація на Донбасі станом на 16 вересня

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей спостерігалося подальше порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Ворог продовжував вести непоодинокі обстріли захисників України з мінометів та гранатометів різних типів.

Загалом протягом 20 вересня ворог здійснив 22 прицільних обстріли. Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно застосовували у відповідь штатне піхотне озброєння.

Внаслідок бойових дій втрат протягом минулої доби серед Українських військових немає.

За даними розвідки Об’єднаних сил, протягом доби двох окупантів знищено, чотирьох поранено.

Окрім цього, як повідомлялося, вчора з близько 06:00 протягом 20 хвилин, російсько-окупаційні війська вів обстріл населеного пункту Широкине з артилерії 122-го калібру та стрілецької зброї. Ворог здійснив декілька артилерійських пострілів по цивільній інфраструктурі з боку окупованого села Саханка.

Напрямки

Луганський напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 6 ворожих прицільних обстрілів. При цьому усі ці обстріли ворог вів лише по наших мужніх оборонцях Кримського. Російсько-окупаційні війська застосовували в бік оборонних позицій Об’єднаних сил поблизу цього населеного пункту гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Захисники Кримського декілька разів ефективно придушували ворожу активність, застосовуючи у відповідь штатне піхотне озброєння та не порушуючи Мінських домовленостей.

Зазначимо, що після 20:50, російські окупанти випустили по наших оборонцях Кримського 12 мін калібру 120 мм, що заборонений до застосування Мінськими угодами. Ворожий обстріл вівся з боку окупованого смт Слов’яносербськ.

Попри усі намагання російсько-окупаційних військ «розхитати» нашу оборону поблизу Кримського, Українські військовослужбовці впевнено дають адекватну відповідь окупантам та готові до будь-якого розвитку подій на лінії фронту.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська також не покидають спроб «прощупати» наших захисників на різних ділянках. Тут зафіксовано 16 прицільних ворожих обстрілів в бік оборонних позицій Об’єднаних сил.

Ворог вів непоодинокі обстріли з великокаліберних кулеметів та гранатометів поблизу н.п. Чермалик, Водяне, Гнутове, Новотроїцьке. Також тричі під ворожим вогнем перебували захисники Лебединського та Мар’їнки, чотири рази – оборонці Широкиного.

Окрім цього, військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм поблизу Лебединського та Широкиного, що на приморській ділянці нашої оборони. Ворог вів мінометні обстріли з боку окупованого села Саханка.

Ситуація на лінії фронту станом на сьогодні, 21 вересня

Російсько-окупаційні війська й далі зневажають усіма попередніми домовленостями щодо дотримання режиму тиші.

З початку цієї доби станом на 11:30 зафіксовано 6 прицільних ворожих провокацій з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Тричі ворог вів обстріли в районі Кримського на Луганському напрямку. Також вогневі провокації зафіксовано поблизу Водяного й Гнутового на Донецькому напрямку.

Від початку поточної доби бойових втрат серед Українських військових немає.

Обстановка на лінії фронту є контрольованою нашими захисниками – підрозділами Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: